Tort cu gust de cafea si scortisoara

Este fara tolerate, se poate servi in croaziera in doua zile dar si in atac numai sa micsorati cantitatea de tarate la 3
linguri , se consuma tot in doua zile

Ingrediente
Blat
4 oua
4 linguri tarate de ovaz
2 linguri tarate de grau
indulcitor dupa gust
~ 100ml cafea fierbinte cat sa se acopere taratele pt a fi hidratate
2 lingurite praf de copt
aroma de unt, esenta de rom

Crema
250gr iaurt degresat
250gr branza degresata
indulcitor dupa gust
esenta de cafea
1 plic gelatina pudra
1 lingurita scortisoara pudra

Blatul l-am facut la microunde pentru ca nu-mi functioneaza cuptorul de la aragaz
Am amestecat taratele de ovaz si de grau, indulcitorul si am turnat cafea fierbinte peste ele, le-am lasat pana s-au racit,
apoi am adaugat galbenusurile, esentele, praful de copt si albusurile batute spuma, amestecate incet, am turnat intr-o
forma de silicon si am dat la cuptor, la mine pentru 15min, depinde de puterea fiecaruia
Dupa ce s-a racit am taiat blatul pe orizontala si l-am insiropat cu cafea

Crema : Gelatina se pune la hidratat iar iaurtul se amesteca cu branza, indulcitorul, esenta, se lichefiaza gelatina la baine-
marie sau la microunde si se adauga cate putina din compozitia de iaurt si branza pana se ajunge la aceasi temperatura apoi
se amesteca totul
In forma in care am copt, tapetata cu folie alimentara se aseaza un blat insiropat, o parte din crema, al doilea blat iar
in crema ramasa se adauga si lingurita cu scortisoara
Se da la rece, dupa cateva ore se poate servi
Sa aveti pofta mare !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cascaval dietetic

Fasole verde la slow cooker