Vinete impanate cu legume si quinoa

Se consuma in Consolidare dar si in Croaziera fara quinoa
Ingrediente

  • 2 vinete
  • o ceapa
  • un dovlecel
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • un sfert de cescuta de cafea cu quinoa
  • supa de pui/carne
  • suc de rosii/bulion
  • sare de Himalaya , piper macinat
  • piper boabe, foi de dafin
  • putin cascaval ras
Intai se pregateste quinoa : se spala foarte bine intr-o strecuratoare deasa, se pune la fiert in supa, se fierbe 15 min cu capac ( se adauga de 3 ori mai multa supa fata de quinoa ) , se lasa sa se raceasca tot cu capacul pus
Intre timp tocam legumele, scoatem si miezul vinetelor, presaram sare si pe " corabioare'  si pe miez pentru ca ulterior le vom spala bine

Toate legumele inclusiv miezul vinetelor le vom cali intr-o lingura de ulei nuca de cocos/de masline, punand legumele pe rand: ceapa, ardeiul gras,dovlecelul, ciupercile, miezul de vinete
Adaugati cate putina apa dar nu prea multa pentru ca si legumele-si lasa mai ales ciupercile
Se sareaza, pipereaza dupa gust, se adauga sucul de rosii/bulionul iar cand sant gata quinoa iar la sfarsit cand stingem focul patrunjel sau ce verdeata va place

Toata compozitia se pune intr-o strecuratoare ( sosul nu-l aruncati !)
Cand s-a racit se umplu " corabioarele " , se pun intr-o forma care v-a merge la cuptor
Pe langa ele se adauga sosul recuperat, supa piper boabe si foi de dafin
Cand sant aproape gata se presara cascaval dietetic ras




Va doresc spor la treaba si pofta buna !














Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Fasole verde la slow cooker

Muschiulet de porc si piept de pui afumate la aragaz