Friptura de iepure


Se consuma in Croaziera PL

Asa e cand te duci la piata dupa una, gasesti si altceva...Era plin de carne de iepure de care vrei carcasa, de gatit sau cotlete, le-am ales pe cele din urma sa mai fac o schimbare in meniu. am citit ca mai intai se tine la bait...dar vrand sa-l fac astazi am sarit peste etapa asta. Am folosit:
Cotlete de iepure
usturoi ( 3 capatani mari)
50ml vin alb
suc de rosii https://www.facebook.com/441367809301252/photos/a.559785980792767.1073741841.441367809301252/563149623789736/?type=3&theater
pasta de ardei https://www.facebook.com/441367809301252/photos/a.559785980792767.1073741841.441367809301252/565610380210327/?type=3&theater
sare, piper
ierburi aromatice
piper boabe, 2-3 frunze dafin
Cotletele le-am sarat, piperat si le-am perpelit intr-o tigaie cu o lingurita de ulei de masline cat sa-si schimbe culoarea, le-am pus deoparte, in aceasi tigaie am pus si usturoiul si l-am lasat sa se aureasca puti, am turnat vinul cand s-a evaportat am pus sucul de rosii, pasta de ardei, ierburile , sare, piper
Intr-un vas de Yenna am pus cotletele, piper boabe pus intr-un infuzor, frunze de dafin si sosul deasupra, am pus o folie de aluminiu drept capac infasurata bine si am dat la cuptor la 200gr ( foc mare ) . Dupa o ora am luat folia si am mai lasat 10min cu grill sa aiba o ,,fata " friptura
Intre timp am pregatit si o vanata evantai impanata cu ardei gras, rosie si  cascaval dietetic drept garnitura
Cand am terminat sosul l-am blenduit cu mixerul vertical
Foarte satioasa, sa nu va inchipuiti ca am putut sa mananc tot din farfurie...
Pofta buna !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Muschiulet de porc si piept de pui afumate la aragaz

Tajine cu pui