Sufle cu dovlecei
Se consuma in Croaziera PL
Ideea a pornit de la un filmulet de pe youtube dar pe care am adaptat-o dukan
Ingrediente
1-2 dovlecei ( depinde cat sant de mari si mai bine sa ramana...)
1 morcov marisor, ar merge si ardei copt sau fasole verde...)
o mana de gososar tocat din congelator( puteti sa puneti un ardei rosu sau verde)
Pentru crema de branza, n-am avut in casa 500gr si am improvizat si adunat de prin frigider:
300 branza degresata
1 cutie tofu
400 gr iaurt degresat
4 oua
Dovleceii i-am taiat pe lungime subtirei cu razatoarea ( in lipsa ei se poate cu cutitul economic sau pur si simplu cu cel obisnuit. Dupa care i-am oparit in apa cu sare dar oparit nu fiert !
I-am lasat la scurs si racit si am razuit morcovul, l-am amestecat cu gogosarul din congelator apoi am trecut la crema de branza
Am amestecat branza degresata cu tofu(scurs intre palme si maruntit bine), cu iaurtul si galbenusurile iar albusurile amestecate cu albusurile mixate. Am gustat si am mai pus putina sare
Forma in care am asamblat(merge in orice forma )am uns-o cu putin ulei si am inceput sa o tapetez cu feliutele de dovlecel.
Mai aluneca, le mai puneti la loc...o sa va descurcati !dupa ce am terminat, am pus o parte din crema de branza in forma apoi am presarat morcovul + gogosarul apoi ce a mai ramas din crema de branza si am dat la cuptor la 180gr pentru 40 min
Dupa ceva timp deasupra incepuse sa se aureasca sufle-ul si am pus o foaie de aluminiu alimentar deasupra am considerat ca este gata, l-am scos si dupa 10 min prin rasturnare l-am asezat pe o farfurie
Atat branza cat si iaurtul avand apa dovleceii erau facuti dar mi-ar fi placut sa aiba un pic de culoare asa ca am transferat cu mare grija sufle-ul intr-o tava si l-am mai dat la cuptor (doar la grill ) putin
Ma asteptam sa fie bun dar nu asa de bun !
Combinatia de dovlecel cu branza se stie este foarte buna ( mie cel putin imi place) si in varianta sarata si cea dulce
Am sa-l mai fac dar in a doua varianta
Ideea a pornit de la un filmulet de pe youtube dar pe care am adaptat-o dukan
Ingrediente
1-2 dovlecei ( depinde cat sant de mari si mai bine sa ramana...)
1 morcov marisor, ar merge si ardei copt sau fasole verde...)
o mana de gososar tocat din congelator( puteti sa puneti un ardei rosu sau verde)
Pentru crema de branza, n-am avut in casa 500gr si am improvizat si adunat de prin frigider:
300 branza degresata
1 cutie tofu
400 gr iaurt degresat
4 oua
Dovleceii i-am taiat pe lungime subtirei cu razatoarea ( in lipsa ei se poate cu cutitul economic sau pur si simplu cu cel obisnuit. Dupa care i-am oparit in apa cu sare dar oparit nu fiert !
I-am lasat la scurs si racit si am razuit morcovul, l-am amestecat cu gogosarul din congelator apoi am trecut la crema de branza
Am amestecat branza degresata cu tofu(scurs intre palme si maruntit bine), cu iaurtul si galbenusurile iar albusurile amestecate cu albusurile mixate. Am gustat si am mai pus putina sare
Forma in care am asamblat(merge in orice forma )am uns-o cu putin ulei si am inceput sa o tapetez cu feliutele de dovlecel.
Mai aluneca, le mai puneti la loc...o sa va descurcati !dupa ce am terminat, am pus o parte din crema de branza in forma apoi am presarat morcovul + gogosarul apoi ce a mai ramas din crema de branza si am dat la cuptor la 180gr pentru 40 min
Dupa ceva timp deasupra incepuse sa se aureasca sufle-ul si am pus o foaie de aluminiu alimentar deasupra am considerat ca este gata, l-am scos si dupa 10 min prin rasturnare l-am asezat pe o farfurie
Atat branza cat si iaurtul avand apa dovleceii erau facuti dar mi-ar fi placut sa aiba un pic de culoare asa ca am transferat cu mare grija sufle-ul intr-o tava si l-am mai dat la cuptor (doar la grill ) putin
Ma asteptam sa fie bun dar nu asa de bun !
Combinatia de dovlecel cu branza se stie este foarte buna ( mie cel putin imi place) si in varianta sarata si cea dulce
Am sa-l mai fac dar in a doua varianta
Comentarii
Trimiteți un comentariu