Pate din ficatei




Astazi am facut un pate foarte bun se poate consuma inca din Atac langa o ceapa, rosie, gogosar, castaravete...depinde in ce etapa santeti
De obicei pateul este fad fara unt, grasime in general dar acesta va asigur ca este foarte bun, incercati si-mi spuneti !
Ingrediente
300gr ficatei de pui
lapte degresat cat sa acopere ficateii
3 oua
o ceapa mica ( am pus una de apa )
1 iaurt degresat de 375gr din care a rezultat dupa scurgere 200gr crema sau daca aveti iaurt grecesc mai bine
2 lingurite ulei de masline ( merge si fara in atac )
100ml lapte degresat
1 lingurita mustar Dijon ( pt ca imi place mai picant, daca nu va place puneti clasic)
sare, piper
Se pun ficateii intr-un vas si-i acoperim cu lapte, lasam o ora la rece
Iaurtul daca nu aveti grecesc pus intr-o strecuratoare fina/tifon la scurs
Dupa expirarea timpului in blender punem toate ingredientele : ceapa, ficateii scursi de lapte ( acesta se arunca ) crema de iaurt,laptele, uleiul, sarea, piperul, mustarul si blenduim bine, bine
Va rezulta o compozitie lichida pe care o punem in borcane ( e bine sa folosim borcane cat mai mici, din momentul in care le-am deschis sa nu dureze mult pana golim continutul ) , se inchid bine capacele si intr-o oala tapetata cu o carpa de bucatarie punem borcanele apoi apa cat sa le cuprinda si lasam la baine-marie o ora din momentul in care au inceput sa fiarba
Lasam in apa pana se racesc, le scoatem si normal ca incercam ce am facut !
Va doresc pofta mare !
NOTA
Recomand sa nu se faca dintr-o cantitate mai mare de 500gr ficatei, reteta originala contine si grasime care ulterior se ridica deasupra si capaceste borcanul. La reteta aceasta lipsind, nu stiu cat o sa reziste la frigider

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Fasole verde la slow cooker

Vinete impanate cu legume si quinoa

Muschiulet de porc si piept de pui afumate la aragaz