Plachie cu praz

Se consuma in Croaziera PL


Astazi servim Plachie cu praz

Peste( eu am avut somn dar se poate orice fel de peste)
4-5 fire de praz sau (2-3 ceape)
1 ardei gras
2 rosii decojite
usturoi, oregano,boia dulce de ardei, turmeric, sumac, bulion sau suc de rosii,pasta de gogosari(facuta in casa),piper rasnit si boabe
sare, 2 foi de dafin

Prepararea este simpla:Se "caleste" prazul si ardeiul cu cateva picaturi de ulei si apoi apa,cand au inceput sa se inmoaie se sareaza, pipereaza, se adauga si restul condimentelor mai putin piperul boabe (nu-mi place sa-l culeg de prin mancare si prefer sa-l pun intr-un infuzor de ceai pe care-l folosesc numai pt asa ceva)si usturoiul pe care il presaram in tava deasupra. Punem si bulionul sau sucul de rosii. Mai lasam 5 min sa se inprieteneasca.
Dupa ce am terminat cu calitul,pestele care a fost curatat si spalat il punem intr-o tava, apoi turnam si parazul,ardeiul calite, deasupra presaram usturoiul iar tava am acoperit-o cu o folie de aluminiu si...la cuptor
Intr-o jumatate de ora pranjul este gata !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Muschiulet de porc si piept de pui afumate la aragaz

Tajine cu pui