Pui cu 40 catei de usturoi

Se consuma in Croaziera

L-am facut de multe ori dar nici odata nu l-am postat, acum i-a venit randul
Ingrediente
2 copane de pui (merge orice parte de pui, curcan)
40 catei de usturoi ( nu sant multi, va iesi un sos excelent )
3 linguri de vin alb (tolerat)
sare, piper, rozmarin, boia de ardei, suc de rosii fara zahar ( am facut in casa)
Mai intai se curata usturoiul, o sa ia ceva timp
Intr-o tigaie antiaderenta se perpelesc putin copanele cat sa prinda putina culoare, in aceasi tigaie se pun cateii de usturoi pentru cateva minute atentie se auresc repede, se adauga sare, piper si mirodenii de care vreti/care va plac, vinul, se lasa sa se duca aburii de alcool se adauga si sucul de rosii si daca mai este necesar putina apa sau supa de pasare daca aveti
Copanele le-am pus intr - un vas tajine, peste ele am adaugat sosul cu cateii de usturoi, i-am pus capacul si am dat la cuptor pentru o ora la 200gr .
Daca nu aveti tajine puneti intr-o forma acoperita cu un capac sau folie de aluminiu
Dupa o ora am luat capacul si am lasat numai focul de sus pentru 15min sa prinda o culoare deasupra
Cand s-a mai racorit putin am scos copanele, am strecurat sosul ( se vede in poza era destul ), desi usturoiul se potea pasa cu furculita am pus blenderul vertical putin si am diluat cu restul de sos
Fiind la PP nu am facut nici garnitura nici salata pentru mine dar am facut un mujdei de usturoi
Pofta am avut, va doresc si voua cand o sa-l faceti !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Muschiulet de porc si piept de pui afumate la aragaz

Tajine cu pui