Curcan pe sare





Ingrediente:
O pulpa degresata de curcan
condimente : oregano,busuioc,boia dulce de ardei,cimbru,chily,piper macinat,rozmarin,usturoi dat pe razatoare
cola cola
sare pentru patul din tava

Pasi pentru executare:
Pulpa de curcan de curata de pielite si grasimi,se spala,se usuca cu servete de bucatarie si se portioneaza in suvite si se pun intr-o caserola sau punga
Se pregatesc condimentele( poate va plac altele decat ce am pus eu) se pune si coca cola ( cam un pahar) dar se poate pune iaurt , se toarna peste carne si se framanta putin cu mainile
Ati observat ca sarea lipseste !
Este foarte bine sa lasam la macerat si 2-3 zile dar merge si dupa cateva ore
Imtr-o tava sau daca faceti mai putin intr-o cratita care se poate pune la cuptor,se pune un pat de sare gros cam de 1 cm,iar bucatele de carne scuturate sau eventual puse intr-o strecuratoare,le ordonam in tava
Se da la cuptor,la foc mare in max 30 min sant gata
Carnea extrage atata sare cat are nevoie,iar grasimea daca mai ramane se topeste pe sare
Cu acelasi procedeu am facut si peste,inimi si pipote( dar dupa ce le-am fiert) ,piept de pui,copane, chiar si un pui intreg taiat pe piept si pus cu el in jos
La mine nu prea lipseste din frigider mai ales pulpa de curcan astfel pregatita tine 3-4 zile si este apreciata de intreaga familie

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Muschiulet de porc si piept de pui afumate la aragaz

Tajine cu pui