Dovleac umplut cu sarmale

Se consuma in Croaziera PL

Inca este sezonul dovleacului, asa ca e pacat sa nu-l folosim mai ales ca este si sanatos
Asadar eu am facut sarmale din:
carne tocata amestec piept de pui, pulpe de pui si de curcan
pe post de orez am folosit quinoa (permisa din consolidare) iar pentru croaziera puteti sa puneti tarate de ovaz dar merg si fara!
o ceapa mica tocata fin sau data prin masina odata cu carnea
un morcov ras pe razatoarea cu gauri mici
sare
piper macinat
cimbru
boia dulce de ardei
1 lingura blion
foi de varza acra
Mai intai mi-am pregatit dovleacul: Spalat cu peria de bucatarie, stres cu prosop de hartie si apoi scobit cu mare atentie sa nu-l strapungem! Apoi am facut sarmalele si am tocat si putina varza. In dovleac mai intai am pus un strat mic de varza tocata, bulion si pasta de gogosari facuta de mine, si am alternat straturi desarmale cu cele de varza ultimul fiind de varza. Am pus si piper boabe intr-un infuzor de ceai pe care numai pt gatil il folosesc, 3 frunze de dafin si cateva ramurele de cimbru, am umplut "oala de dovleac" cu supa de pui ( daca nu aveti merge si apa).I-am pus capacul dovleacului , l-am pus intr-o tava si la la cuptor cam vreo 3 ore jumatate
Cand a fost gata dovleacul, au fost gata si sarmalele
La masa am servit sarmale cu felie de dovleac si iaurt
Foarte bun !Nu am cum sa va descriu cum mirosea in casa...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Muschiulet de porc si piept de pui afumate la aragaz

Tajine cu pui