Sufleu de conopida si dovlecel


Se poate consuma in zilele de PL ca fel principal sau ca o garnitura, este foarte satioasa si buna

Ingrediente:
o conopida medie
  • un dovlecel
Sos de bechamel
Conopida se desface in buchetele, se opareste in apa cu sare , valabil si pentru dovlecel. Se lasa sa se racoreasca si pregatim sosul
In 500ml lapte degresat se adauga lingurita rasa cu faina de konjac, se amesteca si se lasa ~ 10-15min intre timp incepe sa se ingroase.
Se poate pune pe foc, eu am ales sa o pun la microunde cate un minut, amestecand pana este ingrosata. Cand este fierbinte se adauga cascavalul ras, se amesteca pana se topeste . Dupa ce s-a racit se adauga galbenusurile si albusurile batute spuma, se potriveste de sare si piper
Conopida si dovlecelul le-am pus intr-o forma, am turnat sosul bechamel si deasupra am mai presarat cascaval ras
O dam la cuptor la 200gr ( foc mare ) pana se aureste frumos
Sa aveti pofta buna !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Fasole verde la slow cooker

Vinete impanate cu legume si quinoa

Muschiulet de porc si piept de pui afumate la aragaz