Legume deshidratate


Am fost intrebata cum am deshidratat si cu asta trebuia sa incep..

Legumele( am facut de data asta morcovi, albitura si frunze de patrunjel ) dupa ce au fost curatate, spalate le-am ( de fapt le-a feliat sotul meu ) cu razatoarea electrica, daca nu aveti merge si la cutit dar trebuie sa fie cat mai subtiri
Spalate si lasate in apa cu o lingura de sare jumatate de ora apoi scurse si zvantate cu uscatorul de salata. Eu il folosesc foarte des la verdeata care o pun in congelator, la vinete si orice fel de legume, fructe pe care le pun la congelat nu mai fac atata gheata. Eu am luat-o din LIDL dar au si in Ikea  uscator de verdeturi
Pentru ca mi-au ramas si bucati mai mici de legume la feliat si puteau sa cada printre gratii am decupat din hartie de copt ( scrie si in Instructiuni) si am tapetat o tavita cu ea
Am asezat legumele in deshidrator, am setat la 70 grade si dupa 5 ore erau deja uscate

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Fasole verde la slow cooker

Vinete impanate cu legume si quinoa

Muschiulet de porc si piept de pui afumate la aragaz