Placinta cu carne


O provocare de la Lucia Lucia
Se consuma incepand din Atac
Ingrediente
ALUAT
3 oua
200gr branza degresata
4 linguri tarate de ovaz ( in atac puneti 3 pentru 2 zile )
2 linguri tarate de grau
1 lingurita faina de konjac - Adiograsime Ro
sare
1 plic drojdie uscata
lapte degresat ( sau iaurt ) cat sa iasa un aluat curgator )
UMPLUTURA
500gr carne de pui ( in reteta era muschi de porc)
sare, piper
cimbru, rozmarin uscat
patrunjel
ceapa verde
usturoi pisat ( obtional )
Intai se toaca carnea, o amestecam cu ingredientele de mai sus si eu am pus-o intr-o craticioara pe foc sa-si schimbe putin culoarea, se lasa la racit
Facem si aluatul amestecand toate ingredientele si l-am lasat 15min la hidratat
In tava ( 27 X 17,5 ) tapetata cu hartie teflonata ( sau hartie de copt ) se toarna jumatate din aluat, se da la cuptorul preancalzit la 160gr ( foc mic spre moderat ) pentru ~ 10min cat sa prinda o pojghita, se presara carnea deasupa si apoi restul de aluat
Cand este gata se scoate din tava, se indeparteaza folia/hartia altfel transpira si pe un gratar se lasa sa se raceasca foarte bine
Cand este rece se taie foarte frumos si se serveste cu maaare placere !
Multumesc Lucia pentru reteta !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Muschiulet de porc si piept de pui afumate la aragaz

Tajine cu pui