Prajitura fara tolerate cu albusuri
Ingrediente:
BLATUL
6 albusuri
indulcitor dupa gust
1,5 linguri tarate de ovaz
1 lingura tarate de grau
2 lingurite praf de copt
esenta de vanilie
CREMA
1 cutie crema de branza Ehramann 0,2%( 250gr ) sau branza degresata obisnuita
1 ou
indulcitor dupa gust
BEZEAUA
3 albusuri
sirop fierbinte facut din indulcitor + 100ml apa
Aveam multe albusuri si trebuia sa le folosesc, asa ca am facut prajitura asta adaptata pentru Atac, zilele din Scara Nuritionala fara tolerate si pentru croaziera cand pur si simplu nu vrem sa consumam tolerate
BLATUL - Albusurile le-am mixat spuma am adugat inulcitorul si taratele + praful de copt. Am pus compozitia intr-o forma de silicon ( 17X17 ) si la cuptor la 160gr ( foc mediu )
UMPLUTURA - Crema de branza amestecata cu indulcitor, 1 ou, razatura de lamaie, esenta de vanilie
Cand blatul s-a intarit, a capatat o culoare am turnat umplutura, am nivelat si din nou la cuptor
BEZEAUA - Am pus indulcitor intr-un ibric si 100ml apa, am lasat sa fiarba 5min si intre timp am mixat albusurile, cand sant spuma tare se adauga siropul fierbinte in fir continuu fara sa se opreasca mixerul si se continua mixatul pana cand se simte la mana bolul in care mixam ca este aproape rece
Adaugam si albusurile in forma de la cuptor ( intre timp umplutura s-a coagulat )
acum trebuie putina atentie la cuptor pentru ca albusurile tind sa se arda repede !
Cand este gata, scoatem prajitura, o lasam 10min in forma dupa care o asezam pe un gratar sa se raceasca
A sosit momentul cand putem sa o portionam si sa o savuram cu placere !
Sa aveti pofta !
BLATUL
6 albusuri
indulcitor dupa gust
1,5 linguri tarate de ovaz
1 lingura tarate de grau
2 lingurite praf de copt
esenta de vanilie
CREMA
1 cutie crema de branza Ehramann 0,2%( 250gr ) sau branza degresata obisnuita
1 ou
indulcitor dupa gust
BEZEAUA
3 albusuri
sirop fierbinte facut din indulcitor + 100ml apa
Aveam multe albusuri si trebuia sa le folosesc, asa ca am facut prajitura asta adaptata pentru Atac, zilele din Scara Nuritionala fara tolerate si pentru croaziera cand pur si simplu nu vrem sa consumam tolerate
BLATUL - Albusurile le-am mixat spuma am adugat inulcitorul si taratele + praful de copt. Am pus compozitia intr-o forma de silicon ( 17X17 ) si la cuptor la 160gr ( foc mediu )
UMPLUTURA - Crema de branza amestecata cu indulcitor, 1 ou, razatura de lamaie, esenta de vanilie
Cand blatul s-a intarit, a capatat o culoare am turnat umplutura, am nivelat si din nou la cuptor
BEZEAUA - Am pus indulcitor intr-un ibric si 100ml apa, am lasat sa fiarba 5min si intre timp am mixat albusurile, cand sant spuma tare se adauga siropul fierbinte in fir continuu fara sa se opreasca mixerul si se continua mixatul pana cand se simte la mana bolul in care mixam ca este aproape rece
Adaugam si albusurile in forma de la cuptor ( intre timp umplutura s-a coagulat )
acum trebuie putina atentie la cuptor pentru ca albusurile tind sa se arda repede !
Cand este gata, scoatem prajitura, o lasam 10min in forma dupa care o asezam pe un gratar sa se raceasca
A sosit momentul cand putem sa o portionam si sa o savuram cu placere !
Sa aveti pofta !

Comentarii
Trimiteți un comentariu