Jeleu multicolor cu blat
Pentru Atac inlocuiti 500ml lapte cu 500ml iaurt
Ingrediente:
BLAT
3 oua
100ml apa sau cola zero
indulcitor pudra dupa gust
4 linguri de tarate de ovaz rasnite
un varf de sare
1 lingurita praf de copt
arome,esente
JELEU cate 500 ml de:
Ceai de soc,ceai de fructe,ceai de menta (sau ce alte ceaiuri aveti dar sa aiba diverse culori)
indulcitor dupa gust
500 ml lapte degresat
4 plicuri de gelatina praf
arome,esente
Blatul:
Taratele se pun la inmuiat cu apa(100 ml) sau cola zero si praful de copt,se bat albsurile cu sarea "bat" , galbenusurile cu indulcitorul pana isi schimba culoarea
Peste galbenusurile frecate se adauga taratele inmuiate,aromele si apoi albusurile batute,se amesteca incet
Se pun intr-o forma tapetata cu hartie sau de yenna unsa cu putin ulei,se da la cuptor,se coace f repede
Dupa ce s-a copt,se lasa sa se raceasca si se taie pe orizontala in 2
Jeleurile:
Se fac cele 3 ceaiuri separat,in fiecare se pune indulcitor,ce aroma ne place si se pune gelatina pregatita conf instuctiunilor de pe pachet
Se dau toate la rece,dupa ce s-au racit cu un cutit se taie jeleul cubulete sau ce forma vreti,iar peste ele se pun 500ml de lapte care deasemeni a fost indulcit si in el se mai pune 1 pachetel de gelatina
Se da cam 15eu-20 min la rece cat sa se inchege putin
In forma in care am copt blatul se pune o folie alimentara,o parte din blatul taiat,apoi jeleul care s-a inchegat putin,apoi celalalt blat
Se da la rece .E bine sa fie facut de pe o zi pe alta
Eu l-am facut doar din 2 linguri de tarate de ovaz,de aceea in poza apare blatul numai jos
Se poate foarte bine face si fara blat.Este racoros,dulce numai bun de zilele calduroase care au venit si chiar in celelalte zile ca doar dom'doctor zice sa mancam,sa bem rece !
Ingrediente:
BLAT
3 oua
100ml apa sau cola zero
indulcitor pudra dupa gust
4 linguri de tarate de ovaz rasnite
un varf de sare
1 lingurita praf de copt
arome,esente
JELEU cate 500 ml de:
Ceai de soc,ceai de fructe,ceai de menta (sau ce alte ceaiuri aveti dar sa aiba diverse culori)
indulcitor dupa gust
500 ml lapte degresat
4 plicuri de gelatina praf
arome,esente
Blatul:
Taratele se pun la inmuiat cu apa(100 ml) sau cola zero si praful de copt,se bat albsurile cu sarea "bat" , galbenusurile cu indulcitorul pana isi schimba culoarea
Peste galbenusurile frecate se adauga taratele inmuiate,aromele si apoi albusurile batute,se amesteca incet
Se pun intr-o forma tapetata cu hartie sau de yenna unsa cu putin ulei,se da la cuptor,se coace f repede
Dupa ce s-a copt,se lasa sa se raceasca si se taie pe orizontala in 2
Jeleurile:
Se fac cele 3 ceaiuri separat,in fiecare se pune indulcitor,ce aroma ne place si se pune gelatina pregatita conf instuctiunilor de pe pachet
Se dau toate la rece,dupa ce s-au racit cu un cutit se taie jeleul cubulete sau ce forma vreti,iar peste ele se pun 500ml de lapte care deasemeni a fost indulcit si in el se mai pune 1 pachetel de gelatina
Se da cam 15eu-20 min la rece cat sa se inchege putin
In forma in care am copt blatul se pune o folie alimentara,o parte din blatul taiat,apoi jeleul care s-a inchegat putin,apoi celalalt blat
Se da la rece .E bine sa fie facut de pe o zi pe alta
Eu l-am facut doar din 2 linguri de tarate de ovaz,de aceea in poza apare blatul numai jos
Se poate foarte bine face si fara blat.Este racoros,dulce numai bun de zilele calduroase care au venit si chiar in celelalte zile ca doar dom'doctor zice sa mancam,sa bem rece !

Comentarii
Trimiteți un comentariu