Cascaval dietetic
Cascavalul sau casul la "moda " acum l-au facut majoritatea, eu faceam si inainte de dieta iar cu lapte si branza degresate n-as fi crezut ca iese si totusi, se poate ! Ingrediente 1 Litru lapte degresat 1,5% 500gr branza degresata 0,2%( sa fie din cea cu brobonele, vrac) 1 ou sare 1 lingurita rasa de bicarbonat stins in suc de lamaie sau otet Prepararea nu este grea: -laptele se pune la fiert, cand da in clocot se adauga branza, se amesteca cu lingura de lemn si in mai putin de 5min se alege branza de zer - inchidem focul, turnam intr-o sita tapetata cu un tifon, sau o panza rara, strangem si punem la scurs. Cand se mai raceste mai ajutam, strangand saculetul -dupa ce s-a scurs dam botul de branza prin razatoare, sa fie cat mai maruntita, adaugam oul, sare ( si daca vrem chimen, marar...eu nu am pus nimic ) - punem in cratita cu fundul dublu ( am avut una ceramica ) , pe aragaz si amestecam tot timpul, cand se incalzeste branza incepe sa se topeasca .Cand deja este elasti...
Comentarii
Trimiteți un comentariu